Удар по Первомайському: у спецпідрозділі Kraken пов'язують обстріл із похороном побратима

Удар по Первомайському: у спецпідрозділі Kraken пов'язують обстріл із похороном побратима

Укрінформ
У спецпідрозділі Kraken упевнені, що удар по Первомайському на Харківщині пов’язаний із похороном їхнього побратима Олега Фадєєнка на псевдо “Малиш”, який помер у шпиталі від отриманого під Бахмутом поранення.

Про це написав у Телеграмі начальник штабу спецпідрозділу ГУР Kraken Костянтин Немічев, передає Укрінформ.

“Під час прощання з нашим побратимом Олегом Фадєєнком русня завдала ракетного удару по Первомайському на Харківщині. Нічого нового. Ніякої честі. Замість того, щоб воювати з військовими, вони продовжують бити по цивільному населенню. Влучання було в будинок, який взагалі знаходиться за 800 метрів від місця проведення заходу. Проте, що це був цілеспрямований удар по людях, що прийшли попрощатися з Олегом, сумнівів нема, адже за весь час війни це третій прильот по місту”, - написав Немічев.

Про прощання з “Малишом”, який служив у Kraken, а згодом - у 3-ій ОШБ, повідомляли публічно органи місцевої влади - як і у випадку з іншими загиблими захисниками з Харківщини.

“Я знав його з підліткового віку. Він дорослішав, мужнів у мене на очах. Здавалося, звичайні закони всесвіту на нього не діють. Наче він живе за своїми окремими правилами. Він був втіленням справедливості в силі. Він був тим, хто вмів опанувати темперамент, скувати його в кайдани, тримати на ланцюгах і в потрібний час випустити свого Кракена на боротьбу зі злом. Але клята війна забрала його життя. Покійся з миром. У цьому житті ти зробив дуже багато. Твоя справа житиме вічно”, - написав напередодні у Фейсбуці міський голова Первомайського Микола Бакшеєв.

Читайте також: Кількість поранених у Первомайському зросла до 43, серед них - 12 дітей

Один із бійців Kraken Сергій Величко, який був на прощанні з Фадєєнком у Первомайському, повідомив, що ніхто з людей, які прийшли провести “Малиша”, не постраждав.

Величко зазначив, що українські захисники помстяться за такий ниций удар.

Про те, що обстріл пов’язаний із похороном, раніше в коментарі Укрінформу висловився і перший заступник міського голови Первомайського Антон Орєхов.

Як повідомляв Укрінформ, близько 13:35 4 липня росіяни обстріляли місто Первомайський. За даними обласної прокуратури, загарбники використали ракету “Іскандер”. На цей час відомо про 43 постраждалих, серед яких 12 - діти. У місті пошкоджено скління, балкони та двері дев’яти багатоповерхових будинків. Окрім того, згоріло чотири автомобілі, а також один автомобіль пошкоджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-