Кількість постраждалих від обстрілу у Первомайському зросла до 31

Кількість постраждалих від обстрілу у Первомайському зросла до 31

Фото, відео
Укрінформ
Кількість постраждалих у Первомайському на Харківщині зросла до 31, за попередніми даними слідства, росіяни завдали удару “Іскандером”.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“За даними слідства, 4 липня близько 13:30 російські військові здійснили ракетний обстріл житлового мікрорайону в місті Первомайський. За попередніми даними, ракетою «Іскандер». Російський боєприпас влучив поблизу багатоповерхового будинку. Наразі відомо про 31 пораненого, серед них 10 дітей. Дані уточнюються”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією Первомайської міської ради, в місті є серйозні пошкодження житлового фонду. Для жителів, житло яких постраждало, організовують гаряче харчування та ночівлю в дитячих садках.

Наразі в місті почали ліквідацію наслідків удару.

Читайте також: Армія РФ за добу атакувала 11 областей України — зведення ОВА

перший заступник Первомайського міського голови Антон Орєхов повідомив Укрінформу, що більшість постраждалих у Первомайському на Харківщині зазнали поранень від уламків скла.

“Було влучання у парковку біля будинку. Слава Богу, загиблих немає. Але вибуховою хвилею пошкоджено будинки. У більшості постраждалих поранення через уламки скла. Пів мікрорайону - без вікон і дверей, їх винесло вибуховою хвилею”, - сказав посадовець.

За словами Орєхова, наразі все ж перевіряється, чи не міг хтось перебувати у машинах, які повністю вигоріли.

“Зараз маємо інформацію, що машини стояли на парковці зачинені”, - зазначив заступник міського голови.

Він припускає, що сьогоднішня атака на місто пов’язана з тим, що відбувалася панахида за загиблим воїном Олегом Фадєєнком, який служив у спецпідрозділі ГУР "Кракен", а пізніше - в 3-ій окремій штурмовій бригаді.

За словами Орєхова, відстань від місця удару до місця прощання із загиблим становить близько кілометра. Інформація про прощання із загиблими публікується у відкритих джерелах - на сайті міськради та у соцмережах місцевої влади.

Відео: МВС
Читайте також: Серед госпіталізованих у Первомайському після російського обстрілу - двоє немовлят

Як повідомляв Укрінформ, близько 13:35 4 липня росіяни обстріляли місто Первомайський. В обласній військовій адміністрації, попередньо, інформували, що ворог використав фугасний боєприпас. Станом на 14:35, було відомо про 16 постраждалих, серед яких семеро - діти (найменшому - 1 рік).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-