Морпіха-зрадника судитимуть за вбивство сімох цивільних жителів Херсонщини

Морпіха-зрадника судитимуть за вбивство сімох цивільних жителів Херсонщини

Укрінформ
Командира підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту ВМС ЗС Російської Федерації судитимуть за вбивство семи цивільних осіб у селі Правдине Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира підрозділу морської піхоти ЧФ РФ за фактом державної зради та порушення законів і звичаїв війни.

Слідством встановлено, що у 2014 році після захоплення російськими військами АР Крим громадянин України добровільно перейшов на бік ворога, отримав громадянство РФ та вступив до лав збройних сил держави-агресорки.

З березня 2022 року обвинувачений разом з підлеглими військовими РФ забезпечував захоплення населених пунктів Херсонської області. На захопленій території він організовував та контролював процеси, пов’язані з придушенням опору місцевого населення та схиляння громадян України до співпраці.

Читайте також: СБУ встановила особу російського командира, який наказував обстрілювати Херсон

У квітні 2022 року, перебуваючи у селі Правдине, разом зі спільниками обвинувачений затримав неповнолітню дівчину та шістьох працівників фірми, які охороняли зрошувальні агрегати. Їх убили, а будинок, де стався злочин, підірвали.

В ОГП нагадали, що у листопаді після звільнення населеного пункту працівники органів прокуратури Херсонської області спільно зі слідчими поліції та експертами провели ексгумацію тіл загиблих.

При огляді було встановлено ознаки насильницької смерті, у тому числі кульові поранення черепів. На зап’ястях у двох осіб виявлено мотузки.

Читайте також: На Херсонщині ексгумували тіло чоловіка, убитого в одній з російських катівень

Як повідомляв Укрінформ, перед судом постане військовослужбовець РФ, який у квітні 2022 року вбив двох цивільних у селі Гайворон Ніжинського району Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-