На Херсонщині ексгумували тіло чоловіка, убитого в одній з російських катівень

На Херсонщині ексгумували тіло чоловіка, убитого в одній з російських катівень

Укрінформ
Правоохоронці ексгумували тіло чоловіка, який загинув від тортур в одній із катівень, облаштованих російськими загарбниками в Херсоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Так, встановлено, що навесні 2022 року під час тимчасового захоплення Херсона російські військові незаконно затримали одного з місцевих жителів. Чоловіка помістили до підвального приміщення будівлі, облаштованій загарбниками для ув’язнення та катування громадян.

За попередніми даними, протягом двох тижнів до потерпілого застосовувалися тортури, що призвели до смерті.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили місце поховання закатованих і провели ексгумацію тіла. Під час поверхового огляду виявлені ознаки численних ушкоджень, зокрема перелом ребер.

Тіло вбитого направлене для проведення судово-медичної експертизи.

Кримінальне провадження відкрите за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування триває.

Читайте також: Костін у Конгресі США: Ми маємо докази фінансування катівень в Україні спецслужбами росії

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець квітня в Херсонській області підтверджене існування 11 катівень та восьми місць масового незаконного утримання. Встановлені 600 потерпілих, які перебували в цих місцях.

Триває перевірка існування 55 місць масового незаконного утримання людей і катівень, виявлених на визволених територіях України, і близько 60 — на захоплених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-