На Луганщині загарбники посилили пропускний режим через бунт у Росії

На Луганщині загарбники посилили пропускний режим через бунт у Росії

Укрінформ
На окупованій Луганщині у зв’язку з останніми подіями в Росії ворог посилив пропускний режим на кордоні, а на лінії зіткнення всі міста закрив на в’їзд та виїзд.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, виступаючи у прямому ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

«У зв’язку з тією ситуацією в Росії вони (загарбники - ред.) і ще посилили пропускний режим, взагалі там люди не просуваються, тому ситуація критична… Посилено на кордонах пропускні пункти. Навіть і пішохідні, які там відкривали до рашки, то станом на ранок вони були закриті. Зараз нібито почали працювати, але людей дуже ретельно перевіряють», - сказав очільник області. Він додав, що зараз люди з Луганщини не наважуються їхати до Ростова та Ростовської області.

Лисогор підкреслив, що на окупованій території області ситуація дуже важка загалом. 

«Міста всі, які на лінії зіткнення, ворог закрив на в’їзд та виїзд, не допускає і не випускає громадян. Тому громадяни самі собі надають як допомогу, так і добувають продукти харчування, тому що завозиться все в дуже обмеженій кількості, і його, я так розумію, чи на блокпостах забирають, чи де воно дівається… Ситуація ускладнилася, і це закриття, яке вони здійснили, наших захоплених міст, дійсно, для людей великі складнощі створює», - заявив керівник ОВА.

Читайте також: Євросоюз стежить за подіями у Росії та перебуває у контакті з G7 - Мішель

Він також додав, що на окупованій території Луганщини існують великі проблеми з мобільним зв’язком. «Те ж саме і по мобільному зв’язку – дуже вони (загарбники – ред.) його давлять і виловлюють не тільки тих, хто дзвонить, але й тих, хто просто з мобільними телефонами ходить, перевіряють їх постійно. Тому для місцевого населення там критична ситуація», - констатував Лисогор.

Як повідомлялося, ввечері 23 червня російський ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив міністерство оборони РФ в ракетному ударі по тилових підрозділах «вагнерівців». Міністерство оборони РФ ці звинувачення відкинуло. Пригожин заявив, що виходить з України до Ростова. Вранці 24 червня підрозділи ПВК «Вагнер» взяли під контроль всі військові об’єкти Ростова. 

У Міноборони РФ інформацію Пригожина назвали провокацією. Президент Росії Володимир Путін назвав ситуацію зі збройним заколотом «ударом у спину країні та народу».

ФСБ Росії відкрило кримінальну справу проти Пригожина через заклик до збройного заколоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-