У Харкові затримали працівника «Укренерго», який збирав для росіян дані про АЕС і ТЕС

У Харкові затримали працівника «Укренерго», який збирав для росіян дані про АЕС і ТЕС

Укрінформ
У Харкові взяли під варту працівника "Укренерго", який інформував ворога про стан об’єктів енергосистеми країни.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“За даними слідства, 62-річний харків'янин, який працює в регіональному підрозділі «Укренерго», підтримував дружні зв'язки зі своїм колишнім колегою, який мешкає в окупованій Горлівці Донецької області. Саме він мав роль «зв’язкового» між харків’янином та представниками РФ. Маючи повний доступ до робочої бази даних, харків’янин передавав своєму ексколезі інформацію про роботу об’єднаної енергетичної системи України та найуразливіші місця енергетичного комплексу держави”, - йдеться у повідомленні.

Після отримання необхідних даних про українські АЕС, ТЕС та ТЕЦ мешканець Горлівки передавав їх представникам РФ.

Читайте також: Збитки енергосистеми України від російських обстрілів перевищують $10 мільярдів - ПРООН

Надана інформація була необхідна окупантам для планування ракетних ударів з метою виведення з ладу електроенергетичного комплексу України.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 ККУ). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України повідомила про підозру жителю Костянтинівки Донецької області, який передавав ФСБ РФ місця дислокації та напрямки руху підрозділів Збройних сил України, задіяних у проведенні контрнаступальних операцій у районі Бахмута.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-