СБУ ліквідувала схеми втечі ухилянтів за кордон у п’яти регіонах

СБУ ліквідувала схеми втечі ухилянтів за кордон у п’яти регіонах

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України заблокувала у п'яти регіонах схеми нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуку.

«У результаті комплексних заходів затримано організаторів оборудок. Вони пропонували військовозобов’язаним виїхати за межі України на підставі фіктивних медичних документів, а також шляхом перетину кордону поза контрольно-пропускними пунктами. Свої послуги зловмисники оцінювали від 6 до 9 тис. доларів», - ідеться у повідомленні.

У Тернопільській області затримано колишнього керівника одного з військкоматів. Він продавав фальшиві довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Надалі ухилянти планували використати підробки для виїзду за кордон.

На Закарпатті викрили трьох місцевих жителів, які допомагали чоловікам потрапити до однієї з країн ЄС в обхід контрольно-пропускних пунктів. Ділки розробили план, згідно з яким вони за один «маршрут» декілька разів змінювали транспорт. Крім того, перед виїздом до пункту призначення всіх «клієнтів» змушували знімати одяг та взуття, щоб перевірити їх на наявність так званих «жучків».

Читайте також: СБУ ліквідувала ще десять схем ухилення від призову

У Дніпропетровській області затримали жителя Кривого Рогу, який пропонував ухилянтам виїхати до Молдови на підставі фіктивних документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я. До реалізації схеми він залучив спільників з військово-лікарської комісії одного з військкоматів Одеси.

Повідомлено про підозру керівнику громадської організації у Хмельницькій області. За гроші він пропонував фіктивні довідки про встановлення групи інвалідності з подальшим зняттям з військового обліку.

На Львівщині викрито трьох мешканців регіону, які займалися виготовленням фальшивих документів для уникнення мобілізації за станом здоров’я.

Читайте також: В Україні каратимуть громадян, які незаконно перетнули кордон і повернуться додому - МВС

Тривають розслідування для притягнення фігурантів до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники проводять посилені заходи задля встановлення законних підстав для перетину держкордону громадянами, внесеними до системи «Шлях», вже 4,3 тис. осіб отримали відмову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-