Уряд виділяє понад ₴980 мільйонів на виплати компенсацій за зруйновані будинки на Херсонщині

Уряд виділяє понад ₴980 мільйонів на виплати компенсацій за зруйновані будинки на Херсонщині

Відео
Укрінформ
Уряд виділяє понад 980 млн гривень із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплати компенсацій за пошкоджені та зруйновані внаслідок повені будинки на Херсонщині.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграм, передає Укрінформ.

"На виконання доручення Президента Володимира Зеленського розробили механізм компенсацій за пошкоджені та зруйновані будинки. Компенсаційний механізм буде аналогічний до програми єВідновлення. Для здійснення цих виплат з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії прямо зараз виділяємо понад 980 млн гривень", - сказав Прем'єр.

Читайте також: Кабмін проводить виїзне засідання на Херсонщині

Він зауважив, що, враховуючи ситуацію в регіоні, подання заявки на відшкодування буде відбуватись не через саму програму, а через органи місцевого самоврядування. "Людина обиратиме один із двох варіантів. Або придбати собі інше житло, або взяти гроші на самостійний ремонт чи відбудову власного будинку", - пояснив Шмигаль.

Він також нагадав, що на останній селекторній нараді щодо ліквідації наслідків теракту на Каховській ГЕС доручив оперативно створити реєстр постраждалих громад. За його словами, це буде відправна точка для виплати людям допомоги.

Читайте також: За добу росіяни атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

"Керівником робіт з ліквідації наслідків вже затверджено цей перелік. Загалом майже 200 населених пунктів з населенням 1,4 млн людей увійшли до реєстру. Це громади Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської областей", - сказав керівник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України проводить виїзне засідання на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-