Кабмін проводить виїзне засідання на Херсонщині

Кабмін проводить виїзне засідання на Херсонщині

Відео
Укрінформ
Уряд України проводить виїзне засідання на Херсонщині.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграм, передає Укрінформ.

"Теракт, вчинений росіянами на Каховській ГЕС - один з найбільших злочинів в історії людства. Нам доведеться ще повною мірою осягнути наслідки цього лиха. Ситуація складана і потребує від нас багатьох кроків на різних напрямках. Потрібна координація, мобілізація  і співпраця усіх ресурсів. Тому уряд сьогодні проводить виїзне засідання на Херсонщині", - сказав Прем'єр.

Відео: КМУ

За його словами, для уряду дуже важливо особисто побачити ситуацію на місці, особливо зараз, коли вода почала спадати, поговорити з громадами та людьми. "Тільки так можна осягнути весь комплекс проблем і ухвалити дійсно ефективні управлінські рішення", - зазначив очільник уряду.

Читайте також: Рівень води у Дніпрі на позначці «Херсон» щогодини падає до 5 сантиметрів – Укргідроенерго

Шмигаль повідомив, що наразі в області працюють 13 евакуаційних пунктів, з них 12 в обласному центрі. Рятувальники на Херсонщині евакуювали 2,7 тисячі людей, з яких понад 300 дітей. Загалом із зони підтоплення врятовано понад 3700 людей.

На сьогодні, за словами Прем'єр-міністра, у зоні лиха залишаються 39 населених пунктів.

Шмигаль подякував усім, хто зараз допомагає Херсонщині: ДСНС, поліцейським, волонтерам, благодійникам та міжнародним партнерам, які активно включилися в процес. Він нагадав, що 16 європейських країн та Єврокомісія запропонували свою підтримку Україні. Крім цього, зазначив керівник уряду, активований механізм кризового реагування НАТО.

"Допомагають Світова продовольча програма, Фонд народонаселення ООН, Міжнародна організація з міграції та багато інших. Цінуємо і дякуємо за цю солідарність та небайдужість", - наголосив Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські загарбники підірвали греблю Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-