За добу росіяни атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

За добу росіяни атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники за добу здійснили атаки на дев'ять областей України, є загиблі і поранені.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 16 червня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив 5 обстрілів з артилерії та мінометів і два запуски некерованих ракет по Новгород-Сіверському району.

Сумську область вночі та вранці росіяни обстріляли 9 разів. Зафіксовано 51 вибух. Під вогнем перебували Білопільська, Краснопільська, Юнаківська, Зноб-Новгородська, Новослобідська громади.

У Краснопільській громаді пошкоджено три приватні житлові будинки, побутовий газопровід, ЛЕП.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 21 обстріл прикордоння Сумщини. Зафіксовано 98 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Білопільська, Глухівська, Есманська, Свеська, Середино-Будська громади.

У Глухівській громаді поранені троє дітей 2010, 2013 та 2014 років народження. Одну дитину госпіталізували.

У Середино-Будській громаді ворог здійснив авіаудар з гелікоптера, випустив 5 ракет типу "НУРС". Також були мінометні обстріли, горіла покрівля адміністративної будівлі підприємства.

Війська РФ здійснили 71 обстріл 14 населених пунктів Запорізької області: 61 - з артилерії по Гуляйполю, Залізничному, Новодарівці, Білогір'ю та 10 - із РСЗВ по Левадному, Ольгівському, Червоному, Кам'янському та інших населених пунктах.

Читайте також: Сили оборони ліквідували вже 218 500 російських загарбників

Надійшло 24 повідомлення про руйнування житла та майна.

Вранці ворог ударив по Оріхову. Постраждав 55-річний чоловік.

У Дніпропетровській області вночі агресор бив по Марганецькій громаді Нікопольського району з важкої артилерії. Деталі уточнюються.

У Харківській області на Слобожанському напрямку росіяни з мінометів та артилерії обстріляли Ветеринарне, Алісівку, Старицю, Огірцеве, Гатище, Плетенівку, Бочкове та Бударки.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районах Веселого і Берестового.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Новомлинськ, Масютівка, Западне, Лиман Перший і Кислівка.

Вчора ворог з мінометів калібру 120 мм обстріляв село Липці Харківського району. Зафіксовано влучання на відкритій території.

Читайте також: На Харківщині посилили епідеміологічний нагляд через підрив Каховської ГЕС

Внаслідок обстрілу Куп'янська пошкоджено два житлові будинки, залізничну зупинку і господарчу будівлю, сталася пожежа на відкритій території.

У Луганській області російська армія безуспішно намагалася наступати на Стельмахівку.

Авіаудар ворог здійснив скерував по Райгородці та Макіївці.

За добу росіяни здійснили 105 обстрілів Луганщини (випустили 496 снарядів).

У Донецькій області загарбники обстріляли Авдіївку, Часів Яр, Костянтинівку, смт Олексієво-Дружківка, Велика Новосілка, Північне, Очеретине, Нью-Йорк, села Новоселівка Перша, Скучне, Керамік, Шахтарське, Неліпівка.

Читайте також: ВРП: Екссуддів із Донеччини, які могли працювати на загарбників, звільнили у 2017 році

Пошкоджено 17 житлових будинків (з них чотири багатоквартирні), будинок культури, два автомобілі, ЛЕП, школу, сільськогосподарську техніку, адмінбудівлю заводу, вежу оператора мобільного зв'язку, будівлю відділу розвитку Торецької міської військової адміністрації, трансформаторну підстанцію.

За добу на Донеччині 11 людей були поранені.

Вночі сили та засоби протиповітряної оборони у Миколаївській області знищили два ворожі ударні БПЛА.

У Херсонській області за добу росіяни здійснили 54 обстріли (випустили 223 снаряди), з них по Херсону - 10 обстрілів (37 снарядів). Ворог поцілив у райони 27 населених пунктів.

За добу внаслідок російської агресії двоє людей загинули, ще двоє дістали поранення.

Як додали в ОВА, російські загарбники на Херсонщині оголосили, що нададуть фінансову допомогу лише тим потерпілим унаслідок підриву Каховської ГЕС, хто погодиться взяти паспорт РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-