ВРП: Екссуддів із Донеччини, які могли працювати на загарбників, звільнили у 2017 році

ВРП: Екссуддів із Донеччини, які могли працювати на загарбників, звільнили у 2017 році

Укрінформ
Колишніх суддів Апеляційного суду Донецької області та Донецького окружного адміністративного суду, яким повідомлено про підозру за винесення вироків українцям від імені так званої "ДНР", звільнили у 2017 році.

Про це ідеться в заяві на сайті Вищої ради правосуддя, передає Укрінформ.

Зазначається, що у засобах масової інформації з’явилося повідомлення про те, що "за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом колишнім суддям Апеляційного суду Донецької області та Донецького окружного адміністративного суду заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)".

Читайте також: Генасамблея Євромережі рад правосуддя надала ВРП статус спостерігача

За даними слідства, у 2015 році судді залишилися на окупованій території і погодилися обійняти псевдопосади у так званому верховному суді "ДНР".

"Повідомляємо, що Вища рада правосуддя звільнила Могутову Н.Г. з посади судді апеляційного суду Донецької області за вчинення істотного дисциплінарного проступку 9 лютого 2017 року. Шумакова Ю.В. була звільнена ВРП з посади судді Донецького окружного адміністративного суду за порушення вимог щодо несумісності 2 березня 2017 року", – інформують у ВРП.

Читайте також: Негативні прояви у судовій системі не мають позначатися на сумлінних суддях - ВРП

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора поінформував, що двом колишнім суддям Апеляційного суду Донецької області та Донецького окружного адміністративного суду заочно повідомили про підозру за винесення вироків українцям від імені так званої "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-