Франція відправила новий гуманітарний вантаж на Херсонщину

Франція відправила новий гуманітарний вантаж на Херсонщину

Укрінформ
Франція відправила новий гуманітарний вантаж для допомоги постраждалим від повені після руйнування Каховської греблі, який включає водоочищувачі, мотопомпи, генератори, надувні човни та водонепроникні комбінезони для рятувальників.

Як повідомили Укрінформу в посольстві Франції в Україні, операцію солідарності організував Центр кризової допомоги та підтримки Міністерства Європи та закордонних справ Франції.

«Перший вантаж було відправлено 9 червня для забезпечення негайної доставки близько десяти тонн обладнання, 14 і 15 червня з Франції вирушили нові конвої… Тимчасово повірений у справах Франції в Україні Бенжамен Роріг 16 червня передасть в Херсоні частину цієї допомоги представникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій ДСНС та Міністерства охорони здоров'я», - поінформували у диппредставництві.

Французькі дипломати повідомили, що Центр допомоги в кризових ситуаціях МЗС Франції загалом передав для потреб постраждалих 500 тис. таблеток для очищення води, 40 резервуарів для зберігання води, 405 водоочищувачів, 200 мотопомп (у тому числі 100 плавучих), 20 надувних човнів, 520 водонепроникних комбінезонів і 2 тис. гігієнічних наборів.

Читайте також: Затопленій Херсонщині з регіонів відправили ще сотні тонн гуманітарної допомоги

Кілька французьких відомчих пожежно-рятувальних служб надали ще майже 100 водонепроникних комбінезонів, 10 мотопомп, 77 рятувальних жилетів, 5 надувних човнів і 13 човнів з металевим корпусом.

Окрім того, громадська організація "Електрики без кордонів" надала шість генераторів загальною потужністю 250 кВА, які забезпечують електроенергією близько 45 будинків та 2 громадські центри.

За інформацією посольства, тимчасово повірений у справах Франції в Україні сьогодні передасть представникам ДСНС та МОЗ 5 мобільних установок для очищення питної води та 6 гнучких резервуарів для зберігання води.

Читайте також: Через підрив Каховської ГЕС підтопленими залишаються 37 населених пунктів

Гуманітарна операція здійснюється за підтримки Механізму цивільного захисту Європейського Союзу, зазначили у диппредставництві.

Як повідомлялося, до надання Україні надзвичайної допомоги для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС долучилися 16 країн ЄС.

Уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з подолання наслідків цього злочину.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-