Затопленій Херсонщині з регіонів відправили ще сотні тонн гуманітарної допомоги

Затопленій Херсонщині з регіонів відправили ще сотні тонн гуманітарної допомоги

Фото, відео
Укрінформ
Різні регіони України продовжують направляти допомогу херсонцям, постраждалим від підтоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомляється в телеграм-каналах обласних адміністрацій, передає Укрінформ.

Зокрема, начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що у Високопільську тергромаду Херсонщини привезли понад 20 тонн гуманітарної допомоги.

“Доправили до Високопільської тергромади Херсонщини новий вантаж підтримки: понад 20 тонн питної води, продукти, ліки, корм для тварин. Передовсім там зараз потребують саме питної води. Бо та, що у криницях, тепер непридатна”, - зазначив він.

Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко подякував вінничанам за надану допомогу громаді: ”Дуже вдячний нашим вінницьким колегам та особисто голові Вінницької ОДА Сергію Борзову за надану допомогу для нашої громади. Зокрема, передали вантажний автомобіль Mercedes з термобудкою та багато гуманітарної допомоги для населення Херсонської міської територіальної громади!”

Пресслужба Житомирської ОВА поінформувала, що за 9 днів громади, громадські, благодійні та релігійні організації, фонди, волонтери та небайдужі громадяни Житомирщини передали близько 370 тонн гуманітарної допомоги постраждалим херсонцям.

“З перших днів катастрофи акцент був зроблений на її подолання та передачу найнеобхіднішого — питна вода, мотопомпи, помпи та рукави, гумові надувні човни. Надалі сили були акумульовані для збору питної води, продуктів, одягу, овочів та фруктів, консервації, засобів гігієни, медикаментів тощо”, - йдеться в повідомленні.

Крім цього, для забезпечення підвезення води Житомир передає Нікополю в тимчасове користування спеціалізований автомобіль, автоцистерну. Допомагати поїхали і працівники КП “Житомирводоканал”.

Читайте також: Австрія передала Україні обладнання для ліквідації підтоплень та порятунку людей

“Зараз у Нікополі катастрофічно не вистачає автівок для підвозу питної води. Поки домовилися про роботу на 10 днів. За потреби будемо допомагати довше”, - зазначив заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Херсонський священник Сергій Чудинович повідомив, що жителі постраждалого регіону отримали допомогу від Рівненської єпархії ПЦУ: “Милосердні люди з Рівненської єпархії ПЦУ оперативно зібрали та відправили до нас у Херсон двадцять тонн благодійної допомоги. Вже другий день і дрібним оптом, і через персональну доставку ця допомога розподіляється у Білозерську ОТГ та по Херсону силами парафії Церква Покрови Пресвятої Богородиці”.

Міський голова Кременчука Віталій Малецький зазначив, що, зокрема, КП “Кременчукводоканал” відправило машину для розвезення питної води до Марганця Дніпропетровської області. Автомобіль обладнаний так, що одночасно набирати воду з нього можуть п’ятеро людей. Він додав, що такі гуманітарні рейси будуть регулярними, доки буде у цьому потреба.

Читайте також: Азербайджан передав гуманітарну допомогу рятувальникам ДСНС

Великий бізнес теж долучився до збору допомоги постраждалим. Пресслужба Херсонської ОВА повідомила, що компанія Comfy надала 100 комплектів побутової техніки, яка дозволить заново облаштувати комфортне життя. До набору ввійшли холодильник, пральна машинка, мікрохвильовка, чайник та мережевий фільтр, щоб все під'єднати. Також компанія передала 26 генераторів, які працюватимуть над відновленням життєзабезпечення в громадах області.

Також Укргідроенерго повідомляє, що співробітники Дністровської ГАЕС продовжили придбання найнеобхіднішого. Зокрема, до міського штабу було доставлено другу партію допомоги (питна вода, предмети особистої гігієні та захисту, їжа швидкого приготування, прилади освітлення та для швидкого приготування їжі, шнури, речі особистого вжитку).

До надання гуманітарної допомоги постраждалим херсонцям долучилися і співробітники КП “Харківводоканал”.

“У стислий термін зібрали все обладнання та матеріали. Зокрема, це мотопомпи, різні електричні кабелі, пожежні та напірні рукави”, - повідомила пресслужба Харківської міськради з посиланням на заступника гендиректора Харківводоканалу Тараса Грущака.

Нещодавно рятувальникам Херсонщини допомогу передала естонська некомерційна асоціація організацій волонтерської рятувальної служби Estunian Voluntary Rescue Association Päästeliit. Рятувальники отримали два всюдиходи AGRO. Ця техніка може працювати в умовах бездоріжжя. Херсонська ОВА зазначає, що транспорт уже використовується у роботі рятувальників. Він допомагає перевозити рятувальників та волонтерів все ще затопленими вулицями Херсона.

Читайте також: Херсонводоканал отримав модульну установку очищення води

Як повідомлялося, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Станом на 15 червня на Херсонщині підтопленими залишаються 44 населені пункти, 27 на правобережжі і 17 – на тимчасово окупованому росіянами лівому березі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-