Через підрив Каховської ГЕС підтопленими залишаються 37 населених пунктів

Через підрив Каховської ГЕС підтопленими залишаються 37 населених пунктів

Укрінформ
Внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС залишаються підтопленими 37 населених пунктів, з яких 20 – на підконтрольній Україні території.

Про це у Телеграмі повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

“Залишаються підтопленими 37 населених пунктів, з яких 20 – на підконтрольній Україні території. Це понад 1800 будинків”, - зазначив Клименко.

Він зауважив, що на території Херсонщини діють 68 мотопомп. Наразі відкачано майже 60 тисяч тонн води з 245 будинків та підвалів Херсона.

Крім того, на території населених пунктів, де зійшла вода, працюють розміновувачі. Також відпрацьовують територію групи документування.

За словами Клименка, наразі проведено понад 220 оглядів помешкань громадян. Зафіксовано більше 3700 звернень від мешканців Херсонщини про пошкодження власного майна. При цьому понад 760 заяв прийнято від жителів лівобережної частини регіону.

Читайте також: За день у Херсоні відкачали більш як 22 тисячі тон води з будинків та підвалів

Епідеміологічна ситуація, зазначив Клименко, контрольована.

“Але наполегливо прошу громадян вакцинувати своїх тварин. У Херсонську область вже завезено додатково 7 тисяч доз вакцини від сказу. Вакцинація необхідна для того, щоб мінімізувати ризики спалахів будь-яких хвороб і епідемій”, - наголосив міністр внутрішніх справ.

Як повідомляв Укрінформ, у деокупованій Снігурівській громаді на Миколаївщині рівень води вже знизився на понад 3,4 метра.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-