На Херсонщині у деяких населених пунктах почали відкачувати воду

На Херсонщині у деяких населених пунктах почали відкачувати воду

Фото
Укрінформ
На деокупованій території Херсонщини переходять до відкачування води в деяких населених пунктах, з'являється можливість проїзду між селами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Вода продовжує відступати. І це дозволяє перейти до наступного етапу ліквідації наслідків. Розпочалося відкачування води в деяких населених пунктах. З'являється можливість проїзду між селами», - йдеться у повідомленні.

В ОВА оприлюднили світлину переправи на дорозі від Шилової Балки до Козацького та Веселого, яку раніше затопило, через що проїхати нею було неможливо. На цій ділянці вже знизився рівень води, що дозволило відновити рух переправою. Роботи продовжаться, щоб зробити конструкцію стійкішою.

Читайте також: На Херсонщині підтверджено підтоплення близько 1300 га сільгоспугідь

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині зберігається тенденція на спад рівня води, на правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті, на лівобережжі під водою 17 населених пунктів.

Херсонські волонтери організувалися, щоб відкачувати воду з підвалів будинків, одна бригада вже розпочала роботу в обласному центрі. В ОВА пояснили, що треба спочатку відкачати воду саме з дворів, а потім з осель.

Населення попереджають, що, відходячи, вода залишає після себе різні предмети, зокрема і вибухонебезпечні. Тому людей просять утриматися від самостійного обстеження будинків.

У ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Фото: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-