У Херсоні людей просять не обстежувати самостійно будинки, звідки відійшла вода

У Херсоні людей просять не обстежувати самостійно будинки, звідки відійшла вода

Укрінформ
У Херсонській громаді вода відходить від будівель, залишаючись у підвалах та на технічних поверхах. Містян попереджають, що вода залишає після себе різні предмети, зокрема і вибухонебезпечні, тому людей просять не обстежувати будинки самостійно. 

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Рівень води на підтоплених територіях Херсонської громади постійно зменшується. Вода відходить від будівель, залишаючись у підвалах та на технічних поверхах. У цьому зв’язку існує нагальна потреба відкачування води з цих приміщень», - написав Мрочко.

МВА звертається до голів керуючих компаній, власників будинків, голів ОСББ або відповідальних осіб у разі відсутності голови: можна звернутися та подати заяву на відкачку води за спеціально створеним номером телефону 067 232 99 60.

Читайте також: В усіх населених пунктах правобережжя Херсонщини фіксується спад рівня води

Також містян попереджають, що, відходячи, вода залишає після себе різні предмети, зокрема і вибухонебезпечні. Тому людей просять утриматися від самостійного обстеження будинків.

Після отримання заявки на місце направлять фахівців підрозділу Нацполіції, які проведуть обстеження. Після цього відкачуванням води займуться представники ДСНС та військова адміністрація.

Також в МВА просять звернути увагу: якщо від будинку відійшла вода, а по сусідству місцевість затоплена, то викликати фахівців ще зарано. Вода повинна відійти на значну відстань, аби відкачка була результативною.

Тож влада закликає слідкувати за власним та сусідським будинками, а також довіряти фахівцям.

Як повідомляв Укрінформ, херсонські волонтери організувалися, щоб відкачувати воду з підвалів будинків, одна бригада вже розпочала роботу в обласному центрі.

У Чорнобаївці працюють мотопомпи, викачують воду з дворів.

Читайте також: На Херсонщині заборонили літній оздоровчий сезон

У Херсоні з 13 червня вводиться заборона на вʼїзд до мікрорайону Корабел, що постраждав через підрив росіянами Каховської ГЕС, - буде проводитися розмінування, слідчі дії та роботи комунальних служб.

За словами начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, попри шквальний вогонь російських терористів, рятувальна операція триває. На правому березі з водяної пастки вдалося витягнути 2 743 людини, з них 228 дітей та 77 маломобільних осіб. Тільки з Херсона евакуювали 2 318 містян.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-