На Херсонщині відучора вода спала на 27 сантиметрів

На Херсонщині відучора вода спала на 27 сантиметрів

Укрінформ
На Херсонщині зберігається тенденція на спад рівня води, на правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті, на лівобережжі під водою 17 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у Телеграмі.

«Зберігається тенденція на спад рівня води, станом на ранок середній рівень підтоплення становить 2 м 70 см, що на 27 см менше, ніж вчора ввечері», - йдеться у повідомленні.

На правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті - минулого дня вода відійшла від 200 осель.

Читайте також: У Херсоні людей просять не обстежувати самостійно будинки, звідки відійшла вода

Як повідомив Прокудін, у рятувальній операції задіяні 1660 осіб та понад 213 одиниць техніки. З підтоплених населених пунктів уже вдалося врятувати 2757 людей, серед них 263 дитини, 77 маломобільних осіб. Їх розселили у тимчасових пунктах евакуації або вивезли до інших регіонів.

За словами начальника ОВА, ситуація на окупованому лівобережжі залишається критичною, під водою 17 населених пунктів, і в жодному з них загарбники не поспішають рятувати людей.

«Ми робимо все можливе, аби врятувати наших людей звідти, нині з лівобережжя вдалося вивезти 133 людини», - зазначив начальник ОВА.

Читайте також: На Херсонщині заборонили літній оздоровчий сезон

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Станом на 12 червня на Херсонщині у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл - 32 на правому березі та 14 на лівобережжі. На звільненій території було затоплено 3801 будинок.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-