На Херсонщині у воді залишаються 46 населених пунктів

На Херсонщині у воді залишаються 46 населених пунктів

Укрінформ
На Херсонщині у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл - 32 на правому березі та 14 на лівобережжі, вода продовжує відходити, рятувальна операція триває.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі у відеоповідомленні сказав начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«По підтоплених населених пунктах. Ситуація без змін, у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл, 32 на правому березі та 14 на лівому. На звільненій території затоплено 3801 будинок», - йдеться у повідомленні. 

За його словами, вода продовжує відходити, вже досягла позначки 3 м 29 см. Якщо порівнювати з вчорашнім вечором, то рівень зменшився на 64 см.

Читайте також: У Херсоні за ніч рівень води знизився на 21 сантиметр, у Миколаєві - на 6

Прокудін запевнив, що попри шквальний вогонь російських терористів триває рятувальна операція, на правому березі з водяної пастки вдалося витягнути 2 743 людини, з них 228 дітей та 77 маломобільних осіб. Тільки з Херсона евакуювали 2 318 містян. 

На лівому березі ситуація залишається критичною, евакуацію росіяни блокують, і самі її не проводять. До того ж, заважають рятувати людей, відкриваючи вогонь у спину літнім та маломобільним жителям області, як це було напередодні. Однак Прокудін підкреслив, що рятувальна операція «нашими силами» триває і на лівому березі. Як зазначив начальник ОВА, звідти вже витягнули 112 людей, додавши, що подробиць розкривати не може.

Своєю чергою, Укргідроенерго запевняє, що фахівці шукають спосіб продовжити вимірювання.

Рівень води у Дніпрі на позначці Херсон за добу знизився на 57 см і станом на 06:00 12 червня становив 3,62 м.

Підрив Каховської ГЕС не вплинув на режими роботи Київської ГЕС та ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС, запевнили в Укргідроенерго.

Водночас "у зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженням", ідеться в повідомленні.

Читайте також: Війська РФ за добу випустили по Херсонщині 132 снаряди, загинули троє цивільних

Крім того, в окупованій росіянами Голопристанській громаді Херсонщини ситуація з відтоком води в цілому стабілізується, але зв’язок майже відсутній, електропостачання та газопостачання в підтоплених населених пунктах також немає.

«Ситуація з відтоком води в цілому стабілізується. Зв’язок майже відсутній. Електропостачання відсутнє. Газопостачання в підтоплених населених пунктах також відсутнє. Критична ситуація залишається з питною водою для населення, яке залишається ще оточеним водою в районі багатоповерхівок вул. Чорноморської, Озерної», - повідомляє у Телеграмі Голопристанська міська військова адміністрація. 

Як зазначається, станом на 08:30 12 червня по Голопристанській громаді рівень води знижується. За ніч – до 60 см в різних частинах міста Гола Пристань. Багатоповерхівки в центральній частині міста залишаються майже без підтоплення. Східна частина міста, район вулиць Ларіонова, Миколаївська, Лугова, Довженка, Парусна – рівень води до 2 м.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

У неділю, 11 червня, російська армія атакувала човен із мирними жителями, які евакуювалися з лівобережжя Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-