Внески до Фонду підтримки енергетики України перевищують €219 мільйонів

Внески до Фонду підтримки енергетики України перевищують €219 мільйонів

Укрінформ
Внески до Фонду підтримки енергетики України вже становлять понад 219 млн євро, з них на рахунку – 155 млн євро, решта – публічно задекларовані потенційними донорами.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики за підсумками під час зустрічі послів країн-партнерів у Відні (Австрія), де обговорювали можливості подальшої підтримки української енергетики.

«Ми зіткнулися з однією з найбільших енергетичних криз в історії нашої країни, і нам потрібна ваша підтримка. Щоб допомогти нам впоратися з ситуацією, Секретаріат Енергетичного співтовариства створив Фонд підтримки енергетики України. Ця прозора та ефективна ініціатива надає важливу допомогу у відновленні пошкодженої енергетичної інфраструктури внаслідок російських атак», - наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

За кошти Фонду вже придбано або завершується процедура закупівель товарів для ремонту енергетичної інфраструктури. Це - трансформатори струму, зварювальні апарати, автоматичні вимикачі та інше обладнання, необхідне для проведення відновлювальних робіт.

Читайте також: Ситуація з генерацією електроенергії стабільна та контрольована – Міненерго

Як повідомлялось, Фонд підтримки енергетики України утворено у 2022 році Секретаріатом Енергетичного співтовариства на запит Європейської комісії за погодженням з Міністерством енергетики. Фонд надає урядам, міжнародним фінансовим організаціям, а також приватним донорам можливість екстрено підтримувати український енергосектор.

Станом на середину квітня, починаючи з березня 2022 року, Україна отримала від міжнародних партнерів 542 вантажі гуманітарної допомоги загальною вагою близько 6,7 тис. тонн. Устаткування розподілене між енергетичними компаніями по всіх регіонах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-