За обстріл лікарні на Сумщині російських танкістів засудили на 11 років

За обстріл лікарні на Сумщині російських танкістів засудили на 11 років

Фото
Укрінформ
До 11 років позбавлення волі заочно засудили двох російських військових, які у березні 2022 року прицільно з танка обстріляли лікарню у Тростянці Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Сумської обласної прокуратури двох військовослужбовців російської федерації визнали винними у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу).

У порядку спеціального судового провадження їх засудили на 11 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що на порушення вимог європейських нормативних актів про захист цивільного населення 18 березня 2022 року під час тимчасового захоплення російськими військовими Тростянця з танка була обстріляна міська лікарня.

Уточнюється, що наказ обстріляти медзаклад віддав молодший сержант, командир танка зі складу 2-ї гвардійської таманської мотострілецької дивізії. Виконав злочинний наказ рядовий, який обіймає посаду навідника-оператора.

Читайте також: Військовому рф оголосили підозру у вбивстві жителя Київщини

Як повідомляв Укрінформ, у квітні апеляційний суд залишив без змін вирок - 12 років ув'язнення - для трьох російських військових за жорстоке поводження з цивільними під час тимчасового захоплення села Ягідне Чернігівської області.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-