На окупованих територіях Запоріжжя людей примусово вивозять до Кирилівки та Бердянська

На окупованих територіях Запоріжжя людей примусово вивозять до Кирилівки та Бердянська

Єдині новини
Укрінформ
Ворог оголосив евакуацію із щонайменше 15 населених пунктів тимчасово окупованої частини Запорізької області. Людей вивозять до Кирилівки та Бердянська.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Протягом останніх двох тижнів ми говоримо про те, що розпочалася евакуація. Вчора ворог оголосив евакуацію з тимчасово окупованої території Запорізької області вже примусово. Це говорить про те, що з щонайменше 15 населених пунктів оголошена евакуація, і по цих містах почали курсувати білі автобуси, які пропонують жителям виїхати. Це носить примусовий характер для дітей. Ворог намагається відібрати дітей із Василівки, Токмака, Молочанська, Енергодара і намагається це зробити під виглядом, що дітей будуть вивозити на "канікули". Ворог каже, що це на кілька тижнів, поки пройде контрнаступ ЗСУ", - сказав Федоров.

За його словами, "евакуаційні" автобуси їздили вночі в тимчасово окупованому Токмаку та Молочанську і пропонували виїхати.

Читайте також: На окупованих територіях Запоріжжя заборонили продаж алкоголю

"Наразі вони вивозять на територію Бердянська та Кирилівки. Там, де є велика кількість баз відпочинку та готелів, там і розміщуються. Вчора в Мелітополі в палаці культури ім. Шевченка були зібрані власники баз відпочинку у Кирилівці, і їм поставили завдання підготуватись до прийому евакуйованих мешканців і одразу сказали, якщо хтось не погоджується, то відберуть базу відпочинку і самі все організують", - пояснив Іван Федоров.

Крім того, за його інформацією, примусова евакуація проходить і в Мелітополі. Більше того, ворог вивозить обладнання з офісів своїх окупаційних структур. Наприклад, із міграційної служби, поліції.

Читайте також: На Запорізькому напрямку загарбники укріплюють позиції в очікуванні контрнаступу

Попередньо, загарбники планують "тимчасово перемістити" близько 70 тисяч жителів із 18 населених пунктів вздовж лінії фронту.

Як повідомляв Укрінформ, із тимчасово захопленої території Запорізької області тікають російські ставленики - зокрема, не повернувся з відпустки прибулий з рф "міністр охорони здоров'я", звільнилася його заступниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-