На Харківщині ідентифікували російського підполковника, який катував бійців АТО

На Харківщині ідентифікували російського підполковника, який катував бійців АТО

Фото
Укрінформ
У Харківській області правоохоронці встановили особу російського підполковника, який віддавав накази катувати колишніх учасників АТО та цивільне населення під час тимчасового захоплення росіянами територій Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генпрокурора повідомив у Телеграмі.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури російському військовому заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що підполковник з позивним “Морячок” здійснював керівництво військовослужбовцями 30-ої мотострілкової бригади центрального округу рф під час тимчасового захоплення росіянами села Піски-Радківські Ізюмського району.

Читайте також: Прямих фізичних тортур у російському полоні зазнавали 86% українських військових – Лубінець

За даними слідства, він наказував своїм підлеглим катувати колишніх учасників АТО та цивільне населення з метою отримання даних стосовно проукраїнськи налаштованих громадян та військовослужбовців Збройних сил України.

Загарбники били людей електрошокером, палицями та утримували в підвальних приміщеннях без їжі та води. Двом колишнім учасникам АТО вони поставили на тілі клеймо розпеченим залізом.

Читайте також: росіяни піддавали херсонців катуванням у понад 20 ізоляторах міста і околиць – звіт HRW

Кожній незаконно затриманій людині російські військові присвоювали “порядковий номер” та наказували їм озиватися на нього.

Вони змушували потерпілих “для профілактики” прибирати вулиці та копати окопи.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України встановила особу ще одного російського загарбника, причетного до масових катувань та вбивств мирних жителів у тимчасово захоплених росіянами районах на півдні України.

Фото: Харківська обласна прокуратура, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-