Колишнього міліціонера судитимуть за збір даних про логістичні шляхи Сил оборони на Одещині

Колишнього міліціонера судитимуть за збір даних про логістичні шляхи Сил оборони на Одещині

Укрінформ
Перед судом постане колишній співробітник міліції, який збирав дані для російських спецслужб про розміщення та пересування в Одеській області військової техніки підрозділів Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника одного з районних відділів міліції в Одесі за фактами державної зраді та незаконного поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що ексміліціонер після початку повномасштабного вторгнення був завербований представником головного розвідувального управління російської федерації для проведення розвідувально-підривної діяльності у регіоні.

Він збирав розвіддані про місця дислокації та пересування військової техніки підрозділів ЗСУ, ситуацію в портах Одеси, Чорноморська та залізничного сполучення.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який шукав «слабкі місця» на кордоні

На виконання завдань російських кураторів інформатор придбав три відеокамери – так звані “фотопастки”, які встановив уздовж залізничних колій у передмісті Одеси для фіксування проїжджаючих вантажних потягів.

Дані, які фіксували камери, в реальному часі через мобільний додаток отримували представники спецслужб російської федерації. На закупівлю та встановлення “фотопасток” агент отримав 50 тис. грн.

Читайте також: На Харківщині СБУ затримала ще трьох колаборантів, серед них - фейковий «начфін»

Чоловіка затримали під час виконання чергового завдання ворога біля залізничних колій. Тоді у нього вилучили вибухові речовини та боєприпаси, зокрема 12 тротилових шашок вагою 3,2 кг, детонатори, підривач та протитанкову міну.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Служба безпеки України затримала в Одесі двох ворожих інформаторів, які розвідували позиції української протиповітряної оборони.

Фото: Офіс генпрокурора, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-