ДБР завершило спецрозслідування у справі псевдоочільника Маріупольського СІЗО

ДБР завершило спецрозслідування у справі псевдоочільника Маріупольського СІЗО

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завершило спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього співробітника державної установи "Маріупольський слідчий ізолятор", призначеного росіянами на керівну "посаду", обвинувальний акт направлений до суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомило ДБР.

Встановлено, що під час захоплення Маріуполя експрацівник СІЗО ініціативно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

Зокрема, фігурант пропустив на територію слідчого ізолятора російських військових, які облаштували поруч бойову позицію. За активну співпрацю з ворогом зловмисник був призначений так званим керівником слідчого ізолятора в Маріуполі у системі створеного загарбниками псевдооргану — "государственной службы исполнения наказаний министерства юстиции днр".

За даними слідства, фігурант оперативно повідомив російським кураторам про бунт серед утримуваних СІЗО, після чого загарбники силою "заспокоїли" бунтівників.

Ув'язнені, які погодилися підтримати загарбницький режим, були звільнені з установи, доля інших невідома. На час захоплення в Маріупольському слідчому ізоляторі утримувалося 345 осіб.

Читайте також: Судитимуть правоохоронця з Маріуполя, який зрадив колег - захисників «Азовсталі»

Чоловікові висунуте обвинувачення за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області до двох років ув’язнення засудили жителя селища Савинці, який за пропозицією російських загарбників став директором школи й наказував знищувати в ній українську символіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-