Директорку школи з Маріуполя судитимуть за держзраду

Директорку школи з Маріуполя судитимуть за держзраду

Укрінформ
До суду направлено справу про державну зраду директорки маріупольської школи, яка пішла на співпрацю з окупантами і отримала аналогічну посаду в захопленому росіянами Бердянську.

Про це повідомили у Національній поліції, передає Укрінформ.

"Слідчі Нацполіції встановили, що мешканка Запорізької області жила в Маріуполі і була директоркою загальноосвітньої школи. А після тимчасової окупації російськими військами Бердянська переїхала у місто і пішла на співпрацю із загарбниками. Жінка стала директоркою однієї з місцевих шкіл, де забезпечила організацію освітнього процесу за стандартами та навчальними планами рф", - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, вона очолила в Бердянську загальноосвітній заклад №11.

Зазначається, що за дозволом суду щодо підозрюваної здійснювалося спеціальне досудове розслідування.

Слідчі Нацполіції за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Читайте також: ДБР перевіряє на причетність до держзради і колабораціонізму 1734 особи

"Обвинувальний акт спрямований до суду за ч. 2 ст. 111 (вчинення державної зради в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацію майна", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, директорку однієї з приватних шкіл Києва, яка співпрацювала з загарбниками, судитимуть за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-