Львівська ОВА просить уряд дати коштів на будівництво прикордонних доріг

Львівська ОВА просить уряд дати коштів на будівництво прикордонних доріг

Укрінформ
У зв’язку з відкриттям нових пунктів пропуску на кордоні із Польщею, Львівська військова адміністрація звернулася до уряду щодо виділення коштів для реконструкції і будівництва прикордонних автошляхів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Щоб пункти пропуску з Польщею почали повноцінно працювати, нам треба розширювати дорожню інфраструктуру. Ми звернулися до уряду щодо можливості виділення коштів на будівництво доріг у прикордонній зоні, аби зв’язати ці пункти пропуску в єдину систему. Щоб водії, знаючи, де менші черги, могли вирішувати, де їм перетнути кордон, долаючи меншу відстань та обираючи найкращі для себе маршрути», - сказав Козицький.

Читайте також: Україна обговорює будівництво ще однієї лінії електропередач із Польщею - Енергоатом

Зокрема очільник області наголосив, що завдяки розширенню подвоїли спроможності пункту пропуску «Краківець». Щоб він працював повноцінно треба розширяти трасу «Краківець–Львів». Це дасть змогу зняти навантаження на цю трасу і пришвидшить рух зі Львова до кордону. Разом з тим, заплановано виконати будівництво північної об’їзної Львова. Там уже викуплені земельні ділянки, завершений проєкт, є кредит Світового банку.

«Як на мене, зараз саме час цю справу довести до кінця і зробити нормальне сполучення між Україною та Європою. Використання транзитно-транспортного потенціалу Львівщини дасть поштовх пожвавленню євроінтеграційних процесів. Я вірю, що фінансування буде знайдене», - акцентував голова ОВА.

Читайте також: Розтратив 1,2 мільйона держкоштів: на Львівщини судитимуть ексзаступника прокурора

Щодо пунктів пропуску на кордоні з Польщею, то Козицький зазначив, що цього року відкрили тимчасовий перехід в Нижанковичах, що дозволило розвантажити інші. Ця ділянка кордону розташована у Самбірському районі. Виїхати за кордон через новий пункт можуть водії з порожнім транспортом комерційного призначення. Наразі ведуться роботи з модернізації та розширення ПП «Шегині», кошти на які передбачені угодою, підписаною з Польщею ще перед війною. Також ведуться переговори з Люблінським і Підкарпатським воєводствами, щоб створити по одному додатковому пункту пропуску з кожним, що відкриє нові можливості логістичних шляхів.

Як повідомляв Укрінформ, на кордоні України і Польщі у пункті пропуску «Краківець- Корчова» на 50 % збільшили пропускну здатність. У межах проєкту «Відкритий кордон» збільшена кількість смуг для руху вантажівок до десяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-