Розтратив 1,2 мільйона держкоштів: на Львівщини судитимуть ексзаступника прокурора

Розтратив 1,2 мільйона держкоштів: на Львівщини судитимуть ексзаступника прокурора

Укрінформ
До суду направили справу ексзаступника прокурора Львівської області, якого обвинувачують у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем.

Про це повідомило Національне антикорупційне бюро, передає Укрінформ.

«НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням колишнього заступника прокурора Львівської області у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем, яке завдало шкоди державі на майже пів мільйона гривень. Дії експосадовця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК та ч.2 ст. 364 КК України», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, восени 2015 року обвинувачений (на той момент обіймав посаду заступника прокурора Львівської області) дав незаконну вказівку підлеглому штучно створити передумови для перерахування понад 1,2 млн грн приватній компанії, нібито як оплату заборгованості за виконані ремонті роботи в приміщеннях прокуратури Львівської області. Насправді, як з’ясувало слідство, експосадовець знав, що ремонті роботи того року цією підрядною організацією не проводилися, і заборгованості у понад 1,2 млн грн перед приватною компанією прокуратура не мала. Він організував підробку актів виконаних робіт та накладних, вказавши, що нібито ремонтні роботи фактично проводилися у 2015 році, таким чином забезпечивши незаконне перерахування коштів підрядній організації.

Читайте також: Експосадовця «Антонова» підозрюють у розтраті 18 мільйонів - НАБУ

До того ж, як йдеться у повідомленні, НАБУ і САП встановили, що у листопаді-грудні 2015 року обвинувачений організував закупівлі офісного паперу для потреб прокуратури без тендеру і за завищеними цінами. Внаслідок цього прокуратура переплатила понад 417 тис. грн, що підтвердили висновки експертизи.

У серпні 2022 року посадовцю повідомили про підозру. У листопаді 2022 року слідство завершили.

Читайте також: Столичного бізнесмена викрили на хабарі у ₴1,5 мільйона керівникам Держгеокадастру

За даними ЗМІ, йдеться про колишнього заступника прокурора Львівської області Мирона Тиховського. За вчинене експосадовцю може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-