Столичного бізнесмена викрили на хабарі у ₴1,5 мільйона керівникам Держгеокадастру

Столичного бізнесмена викрили на хабарі у ₴1,5 мільйона керівникам Держгеокадастру

Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрили керівника столичної компанії на пропозиції хабаря керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прецентр СБУ.

"За 1,5 млн грн зловмисник просив посадовців погодитися на неякісне комп’ютерне обладнання, яке він їм надав. Він наполягав, щоб держустанови підписали акти "приймання-передачі" незважаючи на те, що сам підприємець поставив їм не те серверне обладнання, про яке вони домовлялися в тендері", - йдеться в повідомленні.

У такий спосіб бізнесмен хотів незаконно отримати 38 млн грн, які були передбачені в тендері. Втім, як встановили співробітники СБУ, ділок поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Через це посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію, за що підприємець подав на них до суду.

"Згодом він запропонував керівництву відомства вирішити питання не в суді, а за гроші. Правоохоронці задокументували незаконну діяльність комерсанта і викрили його на спробі підкупу посадовців", - зауважили в СБУ.

Читайте також: У справі про спробу підкупу керівників САП і НАБУ оголосили ще одну підозру

Директору компанії повідомили про підозру за ч. 1 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ та НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру керівнику Національної спілки архітекторів України, його заступниці та IT-фахівцю, які незаконно змінювали дані в державній електронній системі в галузі будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-