Затримання інженера «Мотор Січі»: у компанії готові сприяти розслідуванню

Затримання інженера «Мотор Січі»: у компанії готові сприяти розслідуванню

Заява
Укрінформ
На Запорізькому підприємстві "Мотор Січ" запевнили, що готові надати правоохоронним органам всю інформацію з приводу затриманого інженера-конструктора, який працював на ворога.

Про це йдеться в заяві генерального директора АТ "Мотор Січ" Олексія Нікіфорова, яка є в розпорядженні Укрінформу.

"Керівництво АТ "Мотор Січ" готове сприяти розслідуванню з приводу затримання співробітника підприємства за підозрою у держзраді та надати усю необхідну інформацію правоохоронним органам. У нашому колективі не має бути зрадників. Ми все для цього робимо. І разом із тим продовжуємо працювати на перемогу України", - йдеться у заяві Нікіфорова.

Раніше повідомлялося, що кіберфахівці Служби безпеки викрили двох агентів фсб, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі.

У Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства "Мотор Січ", який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру.

Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості.

На початку лютого 2023 року зрадників завербував кадровий співробітник управління фсб по Алтайському краю. Вербування відбувалося через Телеграм-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі.

За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів.

Читайте також: Ексголову «Мотор-Січі» Богуслаєва позбавили звання почесного громадянина Запоріжжя

СБУ поетапно задокументувала їхні злочинні дії.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Як повідомлялося, Служба безпеки інкримінує президенту АТ «Мотор Січ» В’ячеславу Богуслаєву сплачування податків терористичній організації «днр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-