Ексголову «Мотор-Січі» Богуслаєва позбавили звання почесного громадянина Запоріжжя

Ексголову «Мотор-Січі» Богуслаєва позбавили звання почесного громадянина Запоріжжя

Укрінформ
Депутати Запорізької міської ради позбавили звання «Почесного громадянина Запоріжжя» ексголову та власника авіамоторобудівного підприємства «Мотор-Січ» Вʼячеслава Богуслаєва.

Про це повідомила пресслужба Запорізької міськради із посиланням на заяву виконувача обовʼязків міського голови Анатолія Куртєва, передає Укрінформ.

«Людина, яка співпрацювала з росіянами, не може бути почесним жителем славетного козацького міста», – наголосив Куртєв.

Читайте також: СБУ: «Мотор Січ» сплачувала податки у «днр»

На сесії Запорізької міськради депутати також збільшили фінансування міської програми обороноздатності та гарантування безпеки та правопорядку в Запоріжжі на 29,5 мільйона гривень. Кошти будуть розподілені згідно з пропозиціями від військових частин ЗСУ, Нацгвардії та правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, 23 жовтня 2022 року Служба безпеки України затримала президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства, їх підозрюють у колабораційної діяльності та пособництві державі-агресору.

Затримання відбулося в межах кримінального провадження про незаконне постачання з боку "Мотор Січ" товарів військового призначення для російської штурмової авіації. За даними слідства, посадовці налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-