«Зелена», «жовта», «червона»: для журналістів на Донеччині визначили три зони

«Зелена», «жовта», «червона»: для журналістів на Донеччині визначили три зони

Укрінформ
Для акредитованих журналістів на території Донеччини через воєнний стан визначені три зони діяльності – «червона», «жовта» та «зелена». Акредитація видається разово - на роботу у вказаному населеному пункті у вказану дату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Донецька обласна військова адміністрація з посиланням на військових.

Йдеться про те, що оперативно-стратегічним угрупованням військ «Хортиця» визначені три зони – червона, жовта та зелена, де можуть працювати акредитовані представники ЗМІ, і це зроблено «з метою уточнення алгоритму роботи з акредитованими представниками засобів масової інформації під час дії правового режиму воєнного стану в період з 18.03.2023 по 25.03.2023р.».

Читайте також: В Укрінформі відбувся тренінг з тактичної медицини

Зазначається, що «червона зона» - це зона, де робота акредитованих представників ЗМІ заборонена у таких населених пунктах: Лиманський напрямок: Новомлинськ, Кам’янка, Тополі, Дворічанське, Масютівка, Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове, Новоселівське, Андріївка, Вишневе, Першотравневе, Новоєгорівка, Греківка, Макіївка, Невське, Іванівка, Терни, Торське, Ямполівка, Серебрянка, Григорівка, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Веселе, Роздолів, Переїзне, Федорівка, Васюківка, Никифорівка, Федорівка Друга, Привілля, Міньківка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Калинівка, Хромове.

Соледарський напрямок: Бахмут, lванівське, Xpомове, Міньківка, Оріхо-Василівка, Дубово-Василівка, Богданівка.

У «жовтій зоні» - в нижченаведених населених пунктах робота акредитованих представників 3MI дозволяється лише у супроводі офіцера зі зв’язків з громадськістю aбo іншої визначеної командиром посадової особи. Це Лиманський напрямок: Микільське, Новоужвинівка, Одрадне, Григорівка, Обухівка, Колодязне, Нововасилівка, Митрофанівка, Водяне, Петро-lванівка, Рідкодуб, Путникове, Фиголівка, Довгеньке, Касянівка, Кутьківка, Западне, Моначинівка, Велика Шапківка, Мала Шапківка, Смородьківка, Тищенківка, Кіндрашівка, Паламарівка, Радківка, Голубівка, Московка, Куп’янськ, Соболівка, Подоли, Куп’янськ-Вузловий, Ківшарівка, Пiщaнe, Глушківка, Колісниківка, Загризове, Богуславка, Борівська Андріївка, Копанкa, Шийківка, Новосергіївка, Чернешина, Степове, Вище Солоне, Червоний Став, Ізюмський, Ольгівка, Маліївка, Глущенкове, Новомихайлівка, Катеринівка, Рідкодуб, Карпівка, Зелена Долина, Колодязі, Ставки, Лиман, Ямпіль, Діброва, Озерне, Закітне, Дронівка, Сіверськ, Святопокровське, Різніковка, Каленики, Крива Лука, Paй-Олександрівка, Оріховатка, Никонорівка, Васютинське, Макове, Білокузьминівка, Майське, Віролюбівка, Стінки.

Читайте також: Пам’яті сержанта ЗСУ і військового журналіста Олександра Махова

Соледарський напрямок: Часів Яр, Предтечине, Ступочки, Миколаївка, Червоне, Подільське, Стінки, Віролюбівка, Калинівка, Григорівка, Голубівка, Новомаркове, Торецьк, Нью Йорк.

У «зеленій зоні» - робота акредитованих представників ЗМІ дозволяється без супроводу офіцера зі зв’язків з громадськістю aбo іншої визначеної командиром посадової особи у решті населених пунктів, які не включені до переліку населених пунктів «червоної» та «жовтої» зон.

У повідомленні журналістів попросили звернути увагу, що для роботи у жовтій зоні за добу до виїзду їм треба подати заявку, заповнивши гугл-форму за посиланням -https://forms.gle/FAcT7T2fFe3WpDvx9 та звернутись до пресофіцерів за відповідними напрямками через месенджер WhatsApp (пресофіцер по Соледарському напрямку Олександр Райковський – 097 683 1534; пресофіцер по Лиманському напрямку Олексій Кашпоровський – 097 531 74 13).

Читайте також: Громадянського журналіста Османова відвезли до Сімферополя і утримують у будівлі фсб

Представників ЗМІ також просять подавати інформацію до 16:00 та попереджають, що у всіх представників групи журналістів мають бути прескарти Міноборони, включаючи водія, охоронців та фіксера. Також потрібно чітко вказати дату та населений пункт, до якого планують їхати в цей день, вказати актуальний номер телефону.

«Акредитація видається разово - на роботу у вказаному вами населеному пункті у вказану вами дату», - підкреслили у повідомленні та подякували «за розуміння та співпрацю».

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, пошкоджує інфраструктурні об’єкти.

Фото Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-