СБУ затримала проросійського агента, який коригував удари по Одесі та області

СБУ затримала проросійського агента, який коригував удари по Одесі та області

Укрінформ
Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який збирав дані про місця дислокації підрозділів Сил оборони та стратегічно важливі об’єкти транспортної інфраструктури на території Одеської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, серед іншого, фігурант фіксував «результати» російських повітряних атак та надсилав їх ворогу для подальшого коригування повторних ударів по Одесі.

Отримані відомості ворожий агент передавав окремим «військовим кореспондентам» рф, які зі свого боку інформували щодо зібраних ним відомостей представників російських спецслужб.

Встановлено, що для комунікації зловмисники використовували анонімний чат у забороненій соцмережі «Вконтакте».

З метою збору розвідінформації ворожий поплічник їздив по області та фотографував українські об’єкти. Співробітники СБУ затримали його на спробі поширити закриті відомості.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютер з доказами його злочинної діяльності.

Читайте також: СБУ викрила зрадниць, які «зливали» позиції Сил оборони під Бахмутом

Як уточнили в Офісі генерального прокурора, ворожий агент виявився жителем Одеси. Заборонені для поширення дані він передавав проросійському блогеру і пропагандисту, серед них — інформація про розташування військовослужбовців ЗСУ на території Одеси.

Затриманому оголошена підозра за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, днями в Харківській області правоохоронці затримали жительку Куп’янського району, яка інформувала росіян про точне місцезнаходження української військової техніки у своєму селі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-