На Харківщині затримали коригувальницю вогню росіян

На Харківщині затримали коригувальницю вогню росіян

Фото
Укрінформ
На Харківщині затримали мешканку Куп’янського району, яка передавала загарбникам дані про місцерозташування техніки та переміщення Збройних сил України.

Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Світлана, 42 роки. Коли її рідне село Гусинка в Куп'янському районі ще не було окуповане, а саме у квітні 2022, вона співпрацювала з ворогом - дзвонила через Telegram та WhatsApp та поширювала точне місцезнаходження української техніки ЗСУ у своєму селі», - розповів Болвінов.

За його даними, вдома у жінки поліція провела обшук та вилучила телефон і 30 тисяч рублів.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області жінці повідомили про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух, розташування Збройних сил України (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Їй загрожує від п’яти до восьми років ув’язнення.

Читайте також: СБУ викрила ще 14 освітян-колаборантів

«На цей час Світлана затримана, а суд вже прийняв рішення - арешт без права внесення застави», - зазначив керівник слідства.

Як повідомлялося, у Дніпропетровській області викрили інформатора, який відправляв росіянам дані про розташування військовослужбовців Збройних сил України.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-