Одесити допомагають облаштовувати зоопарк та підтримують тварин грошима

Одесити допомагають облаштовувати зоопарк та підтримують тварин грошима

Укрінформ
За кошти одеської підприємиці у вольєрі для приматів у місцевому зоопарку зробили ремонт: три гамадрили вже тестують нову домівку. Водночас містяни продовжують підтримувати мешканців зоопарку через програму «Стань опікуном».

Про це повідомив у Фейсбуці директор Одеського зоопарку Ігор Біляков.

У коментарі Укрінформу директор зоопарку зазначив, що вольєр ремонтували приблизно 2,5 місяці. «Роботи проводилися за кошти одеситки Наталі, яка не хоче афішувати свою допомогу. Жінка є власницею будівельної фірми, вона сама оплатила матеріали та найняла робітників», – сказав Біляков.

Для гамадрилів облаштували нові гамаки та драбини. Також у вольєрі навели «косметику» та замінили сітку на даху, бо стара вже проіржавіла, і тварини могли її зламати та втекти.

Директор одеського зоопарку розповів, що три роки тому ці гамадрили вже тікали із зоопарку. Тоді один із працівників погано зачинив двері у вольєр, і розумні мавпи цим скористалися. Двох гамадрилів зловили на території звіринцю, а ще одного – біля трамвайного депо, куди зміг дістатися «утікач».

Біляков розповів, що облаштування вольєру для мавп – не перша допомога від Наталі. Влітку жінка за свої кошти збудували новий лев’ятник, в який у вересні заселили білих левів. Цих тварин до Одеси евакуювали із харківського «Фельдман Екопарку».

За словами директора зоопарку, в цьому році також за кошти меценатів планується ремонт літнього слоновника.

Біляков додав, що з початку війни зоопарк почав отримувати гроші від меценатів на свій рахунок. «Заходять різні суми: від маленьких до досить великих. Пересилають гроші місцеві й ті, хто знаходиться за кордоном. Також допомагає Європейська асоціація зоопарків, весь минулий рік вони надавали нам корм для тварин», – уточнив Біляков.

Продовжує працювати й програма «Стань опікуном»: кожен охочий може оформити опікунство над будь-якою твариною та отримати відповідний сертифікат. «Опікунство оформлюють на різні суми та строки. Необов’язково платити за рік, бо у випадку з хижаками це дуже дорого. Можна стати «спонсором» тигра і на 500 грн», – зазначив Біляков.

Читайте також: У Міноборони пообіцяли знайти викраденого із херсонського зоопарку єнота

За таблицею, яка оприлюднена на сайті зоопарку, місяць опіки над тигром коштує 17 650 грн, над левом – 14 200, над вовком – 2820. Найдешевшою є опіка над павичем та тхором – 350 та 370 грн на місяць.

За 11 років роботи програми люди «підтримували» тварин на різні суми. Допомагають всім: і єнотам, і мавпам, і вовкам, і навіть зміям.

На пам’яті Білякова найдорожче опікунство отримав леопард. Одеситка поважного віку виділила на його отримання 20 тис. грн.

«Зараз почастішали випадки, коли батьки дарують дітям на День народження сертифікат опікунства над якоюсь твариною. Таким документом можна похизуватися перед друзями», – розповів Біляков.

Читайте також: У столичному зоопарку торік народилося 300 нових підопічних

Як повідомлялося, 23 вересня 2022 року Одеський зоопарк відсвяткував своє сторіччя. У цей день на його території відкрили пам’ятну дошку першому директору зоопарку Генріху Бейзерту, уродженцю Норвегії. Також з приводу дня народження була погашена марка «100 років Одеському зоопарку» і урочисто відкритто новий вольєр для білих левів, врятованих із «Фельдман Екопарку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-