В Одеський зоопарк перевезли білих левів із харківського екопарку

В Одеський зоопарк перевезли білих левів із харківського екопарку

Відео
Укрінформ
До Одеського муніципального зоопарку перевезли пару білих левів із зруйнованого загарбниками харківського «Фельдман Екопарку».

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Одеської міськради, передає Укрінформ.

«До Одеси прибула пара білих левів із «Фельдман Екопарку». Їхній вольєр було зруйновано внаслідок обстрілу Харкова і тварин могли приспати», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на звернення харків'ян відгукнулися мер Одеси Геннадій Труханов та співробітники Одеського зоопарку. До Харкова також виїжджав директор муніципального зоопарку Ігор Бєляков, щоб супроводжувати тварин у дорозі.

За словами Бєлякова, зараз тваринами займаються спеціалісти зоопарку. Адже під час огляду у левів виявлено пролежні, оскільки півтора місяця пара перебувала в тісному приміщенні.

Своєю чергою, Труханов зазначив, що «привезені леви - тепер одесити», і для них буде створено нормальні умови в зоопарку.

«На відміну від загарбників, які втратили людську подобу, у нас є цінності. Головна з яких - турбота про ближнього. Ми завжди подбаємо про тих, хто не може допомогти собі самостійно. Одесити не кидають друзів у біді», - сказав Труханов.

Читайте також: росіяни поцупили овочі для тварин в екопарку під Харковом

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували "Фельдман Екопарк", розташований за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі. Комплекс знаходиться на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Під час обстрілу загинули троє співробітників екопарку, які приїжджали годувати тварин.

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем, в екопарку навіть розглядали варіант із приспанням тварин, проте на допомогу прийшли колеги та волонтери з Харкова та інших регіонів країни. Частину тварин було поселено у Харківському міському зоопарку. Півтори десятки котячих вивезли до Дніпра, звідти вони вирушають до інших міст, зокрема на захід України та до Києва. Напередодні, 12 квітня, з екопарку вивезли чотирьох ведмедів, трьох шотландських корів та північного оленя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-