На Київщині судитимуть держреєстраторів, які допомагали росіянам оминати санкції

На Київщині судитимуть держреєстраторів, які допомагали росіянам оминати санкції

Укрінформ
У Київській області судитимуть двох державних реєстраторів, які змінювали дані в електронній системі щодо часток у статутних капіталах товариств, допомагаючи резидентам рф уникнути санкцій.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно державних реєстраторів за фактами несанкціонованого втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних систем (ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені за попередньою змовою змінювали у реєстрі відомості щодо часток резидентів рф у статутних капіталах товариств з метою уникнення санкцій.

У результаті кінцевими бенефіціарними власниками юридичних осіб нібито ставали громадяни України.

Читайте також: На Запоріжжі судитимуть власника мережі АЗС, який допомагав військам рф

"Обвинувачена, яка раніше вже була позбавлена права працювати з Єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, підшукувала осіб, які потребують її послуг. Всі зміни в інформаційні системи вносилися під ключем її спільника", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дії обвинувачених дали можливість уникнути примусового вилучення майна товариств, які здійснюють діяльність на території України, а їхніми власниками залишаються громадяни рф.

Читайте також: У дохід України стягнули титанові активи та майно російського олігарха вартістю у ₴2 мільярди

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігівській області суд арештував нерухоме майно підприємств російської федерації на суму понад 1,37 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-