На Запоріжжі судитимуть власника мережі АЗС, який допомагав військам рф

На Запоріжжі судитимуть власника мережі АЗС, який допомагав військам рф

Укрінформ
Перед судом постане власник мережі автозаправних станцій, який на тимчасово захопленій території Запорізької області постачав російським загарбникам паливно-мастильні матеріали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно власника мережі АЗС за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України)

Встановлено, що власник мережі АЗС, який є кінцевим бенефіціаром групи компаній на території України, на тимчасово захопленій території Запорізької області співпрацював з ворогом та забезпечував функціонування там автозаправних станцій.

Бізнесмен звернувся до російських загарбників і запропонував їм послуги з постачання пально-мастильних матеріалів. Він налагодив закупівлю бензину и дизельного палива з тимчасово окупованого Криму. Закуплене пальне підозрюваний перевозив до Мелітополя та продавав.

Читайте також: СБУ затримала в Одесі бойовика «Спарти», який брав участь у боях за Донецький аеропорт

Для документування протиправної діяльності на території Вінницької, Черкаської областях, а також у Вінниці, Запоріжжі, Черкасах та Львові були проведені одночасно 15 обшуків, за результатами яких виявлені речові докази злочинної діяльності, зокрема системні блоки персональних комп’ютерів, ноутбуки, мобільні телефони, грошові кошти в сумі понад 89 тис. грн, 37 тис. доларів та 4 тис. євро, чорнові записи, документи фінансово-господарської діяльності, а також резервуари із паливом на нафтобазі.

Як повідомляв Укрінформ, на визволеній території Харківської області Служба безпеки України затримала ексдепутата, який наказав переобладнати українські лікарні під військові госпіталі для поранених росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-