У Львові затримали колаборанта, який відкрив обмінники у захопленому Бердянську

У Львові затримали колаборанта, який відкрив обмінники у захопленому Бердянську

Фото
Укрінформ
У Львові правоохоронці затримали колаборанта, який організував роботу пунктів обміну валют на території тимчасово захопленого міста Бердянськ Запорізької області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру громадянину України за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)", — ідеться в повідомленні.

Перебуваючи на підконтрольній Україні території, підозрюваний у змові з іншими особами організував ведення господарської діяльності щодо обміну валют на території тимчасового захопленого Бердянська.

У змові із загарбницькою псевдовладою у травні 2022 року зловмисник зареєстрував декілька суб’єктів підприємницької діяльності, отримав відповідні ліцензії й організував роботу обмінних пунктів.

Як з'ясувало слідство, перебуваючи на підконтрольній Україні території, фігурант керував діяльністю обмінників, надавав вказівки співучасникам, отримував прибуток й організовував передачу грошових коштів незаконним «органам влади» за сприяння у здійсненні такої діяльності.

Також підозрюваний організовував виведення отриманих грошових коштів на територію, підконтрольну Україні.

Читайте також: На Херсонщині в колабораціонізмі підозрюють власницю телеканалу

«За результатами вжитих заходів підозрюваного затримали у м.Львів. Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обраний запобіжний захід – тримання під вартою», – зазначили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці завершили розслідування щодо трьох податківців, які допомагають ворогу відбирати гроші у населення на тимчасово захопленій території Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-