Судитимуть податківців, які збирають гроші для загарбників на захопленому Запоріжжі

Судитимуть податківців, які збирають гроші для загарбників на захопленому Запоріжжі

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо трьох податківців, які допомагають ворогу відбирати гроші у населення на тимчасово захопленій території Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо трьох працівників податкової служби з міста Кам’янка-Дніпровська Запорізької області, які допомагають загарбникам відбирати гроші у населення на тимчасово захоплених територіях України. Обвинувальний акт направлений до суду.

Після захоплення частини Запорізької області троє працівників податкової служби зрадили присязі та добровільно перейшли на бік ворога. Вони брали участь у незаконному створенні так званої «Каменка-Днепровской налоговой инспекции».

Двоє фігурантів відповідали за перереєстрацію за російським законодавством місцевих підприємств та підприємців. Також вони збирали податки.

Ще одна обвинувачена, колишня старша державна інспекторка податкової інспекції, наполегливо агітувала підприємців Кам’янка-Дніпровська отримувати паспорти рф та відкривати рахунки в російських банках. Також вона вела облік та диференціацію платників, контролювала своєчасність сплати податків до «каси» окупантів.

Читайте також: На Херсонщині СБУ затримала трьох колаборантів, які змушували голосувати на «референдумі»

Наразі фігуранти переховуються на тимчасово захопленій території та досі прислужують загарбникам.

Вони обвинувачуються у державній зраді (2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році Служба безпеки України розслідувала понад 2,6 тисячі справ щодо колаборантів, з них більш як 300 передано до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-