У Маріуполі загарбники призупинили будівництво, бо знають, що буде контрнаступ ЗСУ - Бойченко

У Маріуполі загарбники призупинили будівництво, бо знають, що буде контрнаступ ЗСУ - Бойченко

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники призупинили ремонтні та будівельні роботи, бо розуміють, що буде контрнаступ ЗСУ.

Про це Маріупольський міський голова Вадим Бойченко заявив на брифінгу у пресцентрі Укрінформу.

«Ми бачимо, що росіяни, які щось там робили у Маріуполі, вони призупинили цю роботу, яку вони називали ремонтом міста... Чому вони призупинили? Тому, що вони розуміють, що найближчим часом щось буде відбуватися, і саме до цього сьогодні українське військо готується», - сказав Бойченко.

Він уточнив, що наразі загарбники розуміють, що «український контрнаступ скоро буде відбуватися».

Читайте також: У Маріуполі загарбники зруйнували 400 багатоповерхівок, щоб приховати воєнні злочини - мер

За словами Бойченка, росіяни думали, що Маріуполь – це тил, але ситуація змінилася. «ЗСУ знищили декілька важливих вузлів – у порту, де окупанти ремонтували техніку, та декілька складів з боєкомплектами», - додав він.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. У пошкоджених будинках, де мешкають люди, немає опалення, нормального водопостачання та електрики. У Маріуполь привозили будівельників з росії, які нібито намагалися відремонтувати пошкоджені будинки, побудувати щось, щоб розселити, як у гуртожитках, мешканців, житло яких було повністю зруйновано чи знесено загарбниками.

Читайте також: У Маріуполі загарбники змушують людей говорити на камеру, що місто зруйнували «націоналісти»

У місто з 20-х чисел лютого цього року часто залітає «бавовна», лунають вибухи, місцеві жителі повідомляють про влучання у склади боєкомплектів військових рф, палива та ворожу військову техніку. Ці вибухи засвідчують, що віддалені ворожі цілі вже не є недосяжними для Сил оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-