У Маріуполі загарбники зруйнували 400 багатоповерхівок, щоб приховати воєнні злочини - мер

У Маріуполі загарбники зруйнували 400 багатоповерхівок, щоб приховати воєнні злочини - мер

Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі загарбники зруйнували вже 400 пошкоджених ними багатоповерхівок з метою приховати воєнні злочини.

Про це на брифінгу в Укрінформі заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

"За два місяці щільного вогню вони (загарбники - ред.) кожну другу багатоповерхову будівлю знищили. Таких багатоповерхівок 1800 у місті Маріуполі. Держава-терорист визначила 934 будівлі, які сьогодні зносять… 400 таких будинків вони вже прибрали, тобто приховали свій воєнний злочин", - сказав Бойченко.

За його словами, загарбники, боячись українського контрнаступу, знищують сліди своїх злочинів – зносять розстріляні та розбомблені будинки "разом із їхніми численними загиблими жителями".

Читайте також: Дороги біля Маріуполя в заторах - загарбники вивозять вкрадене з Криму зерно

"Вони працюють і вдень, і вночі... Тому що розуміють, що ми (Сили оборони України - ред.) вже наближаємося, що будемо повертати місто, що буде контрнаступ. І вони готуються до цього і прибирають свої воєнні злочини. І треба розуміти, що 50% міста більше, на жаль, не існує, і вони швидко прибирають (сліди воєнних злочинів - ред.)», - заявив Бойченко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-