U-LEAD надасть допомогу трьом громадам на вирощування верби для опалення

U-LEAD надасть допомогу трьом громадам на вирощування верби для опалення

Укрінформ
За підтримки Програми "U-LEAD з Європою" Крупецька, Ганнопільська та Берездівська громади Хмельницької області вирощуватимуть вербу, яку використовуватимуть для опалення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті U-LEAD.

"2 мільйони гривень отримають три громади Хмельниччини для вирощування енергетичної верби, яка використовуватиметься для опалення комунальних підприємств", - йдеться у повідомленні.

"U-LEAD з Європою" надасть локальну субсидію Крупецькій, Ганнопільській та Берездівській громадам для підвищення енергетичної безпеки громад.

“З 1 березня ми почали реалізацію цього проєкту. Він передбачає створення материнських розсадників верби, підготовку фахівців для управління такими об’єктами, створення програми енергетичної безпеки громад та закупівлю техніки. Такий проєкт є унікальним і в Україні на рівні громад впроваджується вперше”, - розповів керівник регіонального офісу U-LEAD в Хмельницькій області Дмитро Василенко.

Плантації енергетичних культур закладатимуть способом підготовки земельних ділянок та висадки саджанців на підставі аналізу ґрунту. Також відбудеться навчання представників громад основам догляду за плантаціями.

Крім того, фахівці проаналізують територію трьох громад для визначення кращих земель для подальшого розсаджування верби. Громадам допоможуть розробити програми розвитку енергетичної безпеки та методичні матеріали з економічними розрахунками подальшого підвищення енергобезпеки в наступні роки.

Комунальні заклади громад забезпечать базовою технікою для перероблення енергетичних культур, що сприятиме енергетичній незалежності громад.

“Впроваджуватиме проєкт Громадська організація «Хмельницький енергетичний кластер», яка має досвіт реалізації низки проєктів у сфері енергетики. Цей досвід важливо поширити на інші громади, адже в умовах російської агресії, під час постійних атак на енергоінфраструктуру кожній громаді важливо бути енергонезалежними”, - наголосив Василенко.

U-LEAD нагадує, що у громадах розпочато цикл навчально-консультативних заходів з енергетичної безпеки.

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації й під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС у межах ініціативи «Мости довіри», що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів.

Читайте також: Громада на Одещині стимулює створення робочих місць для переселенців - U-LEAD

Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року надано 333-м громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС і його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-