Катував жителів окупованої Херсонщини: повідомили про підозру військовому рф

Катував жителів окупованої Херсонщини: повідомили про підозру військовому рф

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру військовому армії російської федерації, який катував жителів тимчасового захоплених територій Херсонської області, зокрема голову однієї із селищних рад Скадовського району.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни військовослужбовцю рф (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, з початку захоплення Херсонської області військовослужбовець одного з підрозділів збройних сил рф був призначений так званим «комендантом - начальником гарнізону», який дислокувався у смт Лазурне.

Читайте також: Розстріл евакуаційної колони в Ірпені: оголосили підозру трьом російським військовим

До підпорядкування псевдокомендатури увійшли Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт і територія Чорноморського біосферного заповідника.

Він особисто, а також віддаючи вказівки та накази, брав участь у затриманні та катуванні місцевих жителів із проукраїнською позицією, незаконно захоплював нерухомість.

«Підозрюваний разом зі своїми спільниками - військовими рф, затримали голову однієї із селищних рад Скадовського району. Його утримували в підвалі пансіонату, систематично били, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту», - ідеться у повідомленні.

Від чоловіка вимагали надати інформацію про проукраїнських активістів та місцевих жителів, а також схиляли до співпраці.

Встановлюються інші солдати рф, причетні до цих злочинів.

Читайте також: Поліція зафіксувала близько третини усіх скоєних загарбниками злочинів в Україні - Клименко

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області Служба безпеки затримала колаборантів, які організовували фейковий плебісцит щодо «приєднання» регіону до складу російської федерації та погрозами змушували людей «голосувати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-