Житомирщина отримає від Естонії €30 мільйонів на відбудову

Житомирщина отримає від Естонії €30 мільйонів на відбудову

Укрінформ
Естонія впродовж трьох років спрямує 30 млн євро на відбудову Житомирщини.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«У нас є програма на використання 30 млн євро від Естонії впродовж 3 років. Естонія вирішила побудувати в Овручі дитячий садок. Ця громада розташована найближче до білорусі. Садочок вже активно будують, і є конкретні терміни, коли він буде готовий», - зазначив Бунечко.

Окрім того, міст у Малині, який розділяє місто на дві частини, відбудують у співфінансуванні 50% на 50% за кошти державного бюджету і гроші, які надходитимуть з Естонії.

«Коштів (на відбудову області після обстрілів – ред.), безумовно, не вистачає. Минулого року ми витратили майже 200 млн грн, які надійшли з резервного фонду державного бюджету та інших джерел. Їх спрямували на поточний ремонт вікон, дверей, дахів, аби люди мали можливість перезимувати. Разом із тим сума, потрібна на відшкодування зруйнованого житла, набагато більша», - додав начальник ОВА.

Читайте також: Житомирщина отримала 40 супутникових терміналів Starlink

Унаслідок обстрілів на Житомирщині пошкоджено близько 3000 об’єктів цивільної інфраструктури, понад 240 з яких зруйновані повністю. Це навчальні заклади, медичні установи, житлові будинки, енергетична інфраструктура, нафтобази.

Фото Житомирської ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-