Громади Житомирщини виграли по €50 тисяч на два проєкти підтримки бізнесу

Громади Житомирщини виграли по €50 тисяч на два проєкти підтримки бізнесу

Укрінформ
Громади Житомирської області виграли по 50 тисяч євро на два проєкти підтримки бізнесу.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

Зазначається, що Житомирська громада та мережа громад області (Малинська, Радомишльська, Коростишівська та Брусилівська громади) пройшли конкурсний відбір від EU4Business.

“20 лютого 2023 року 20 українських громад пройшли конкурсний відбір і мають можливість отримати гранти обсягом кожен до 1,8 млн грн (еквівалент 50 000 євро) на системну підтримку малого та середнього підприємництва”, - повідомили в EU4Business.

Всього відібрали 15 громад та 5 мереж громад із 13 областей країни. Подали заявки 45 громад із 20 регіонів країни.

Читайте також: Миколаїв отримав від ЄС та уряду Німеччини грант на підтримку малого бізнесу

Мета грантів – стимулювати відновлення і сталий розвиток систем підтримки малого і середнього підприємництва у містах та мережах місцевих громад України. Реалізація грантів триватиме до 30 листопада 2023 року.

Проєкт партнерства чотирьох громад передбачає проведення комплексу заходів для підприємців, який має допомогти знайти нові ринки, удосконалити маркетинг бізнесу та сприятиме зростанню вже наявних.

“Ми хочемо налагодити сталу комунікацію влади громад із бізнесом. Також плануємо навчання фахівців громад та підприємців з онлайн продажів, роботі із міжнародними інтернет сервісами продажів”, - розповіла фахівчиня Агенції регіонального розвитку Житомирської області Віталія Кліментьєва.

У Житомирі також планують допомагати бізнесу освоювати закордонні ринки.

“Проєкт дозволить підтримати підприємства в процесі виходу на ринки ЄС. Провівши аудит ми побачимо чи готовий бізнес до зростання, далі сформуємо кроки підтримки й допоможемо презентувати себе на виставках та ярмарках за кордоном”, - розповіла заступниця директора Департаменту економічного розвитку міської ради Житомира Марина Білоус.

Далі з переможцями відбору мають підписати угоду про фінансування проєктів і тоді розпочнеться їх реалізація. Нагадаємо, що нещодавно регіональний офіс U-LEAD в Житомирській області провів інформаційну сесію для фахівців громад з підтримки бізнесу.

“Активність громад у процесі пошуку додаткових ресурсів визначена кадровою спроможністю. Адже щоб підготувати проєкт, пройти відбір і реалізувати його потрібні фахівці. Радомишль і Житомир - це гарні приклади розвитку передовсім кадрової спроможності”, - наголосив керівник регіонального офісу U-LEAD в Житомирській області Василь Невмержицький.

Читайте також: Громада на Одещині стимулює створення робочих місць для переселенців - U-LEAD

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації й під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС у межах ініціативи «Мости довіри», що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів.

Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року надано 333-м громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС і його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-