У Миколаєві відкрилася виставка «Моя історія війни»

У Миколаєві відкрилася виставка «Моя історія війни»

Фото
Укрінформ
У Миколаєві відкрилася виставка «Моя історія війни», присвячена річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, передає Укрінформ.

У проєкті задіяно понад 30 митців Миколаєва та області, які презентували свої роботи в онлайн-форматі. Їх автори розповіли власні історії з життя під час війни. Кожна робота, яка народилася під жахливими обстрілами, у холодних бомбосховищах при свічках, несе свій меседж.

До уваги гостей презентовано понад 80 виробів сучасних і традиційних видів мистецтва: живопис, графіка, авторська та традиційна лялька, писанкарство, ткацтво, художня обробка дерева, розпис, вишивка, топіарій, квілінг тощо. Майже всі роботи експонуються вперше.

До виставки в онлайн-форматі долучилися і ті миколаївські майстри, які сьогодні через війну опинилися у різних куточках країни або за її межами.

Також повідомляється, що листи від юних читачів, смаколики та речі, виготовлені власноруч майстрами, передадуть бійцям на передову.

Читайте також: Виставка «Україна – це ти» відкрилась у Мюнхені

Зазначається, що захід проходить в у рамках проєкту «Виклик: творчість проти війни», реалізація якого почалась у травні 2022-го року за ініціативи голови Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса», Заслуженої працівниці культури України Валентини Кривцової.

У Миколаєві відкрилася виставка «Моя історія війни» / Фото: Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради

Виставка «Моя історія війни» працюватиме до кінця березня у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького.

Як повідомлялося, раніше у Миколаєві відкрилася виставка ляльок-мотанок творчого циклу «Берегині України», метою якої є ознайомлення з творчістю жінок прифронтового міста-героя під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-