Відомому учаснику талант-шоу оголосили підозру у співпраці із загарбниками

Відомому учаснику талант-шоу оголосили підозру у співпраці із загарбниками

Фото
Укрінформ
У Харківській області оголосили підозру колаборанту, який свого часу став відомим в Україні завдяки телевізійному талант-шоу.

Про це повідомила у Телеграмі Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ. 

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 59-річному харків‘янину за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, чоловік обійняв посаду «заместителя мера» окупованого на той час міста Балаклії. Колаборант так зрадів «посаді», що публічно зрізав табличку з іменем голови Ізюмської РДА. Згодом, наприкінці липня 2022 року, він вже став «головою» так званої «Борівської військово-цивільної адміністрації», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний мав антиукраїнську позицію ще з 2014 року: був керівником організації «Союз народного единства» та одним з авторів сепаратистського проєкту «Дорожная карта новороссии». Згодом він виїхав до рф.

Як «голова» псевдоадміністрації він проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації селища Борова. Крім того, подавав запити до рф стосовно потреб цих підприємств та установ з проханням їх задовольнити.

Перед деокупацією колаборант втік із Борової разом з російськими військовими.

Читайте також: Колаборантку з Балаклії засудили до шести років в’язниці з конфіскацією майна

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники призначили «керівником» Борівської громади на Харківщині Сергія Агаркова.

У 2010 році він брав участь у всеукраїнському телешоу, де бив себе сокирою у живіт, пхав у ніс цвяхи і ковтав смолоскип.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-