Колаборантку з Балаклії засудили до шести років в’язниці з конфіскацією майна

Колаборантку з Балаклії засудили до шести років в’язниці з конфіскацією майна

Укрінформ
Мешканку Балаклії на Харківщині, яка працювала в окупаційній "адміністрації", засудили до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ. 

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винною 55-річну жінку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)... Жінку визнано винною та призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування строком на десять років з конфіскацією всього належного їй майна", - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що під час окупації Балаклії місцева мешканка погодилась працювати на «нову владу». У червні жінка добровільно надала згоду представникам РФ щодо призначення її на керівну посаду «начальника відділу кадрового забезпечення тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія Харківської області». Колаборантка керувала діяльністю відділу, брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади, забезпечувала оформлення документації стосовно прийому працівників до тимчасової цивільної адміністрації при окупаційній владі тощо. 

Читайте також: Підприємцю-колаборанту з Криму загрожує до п'яти років в'язниці

У суді жінка розкаялась, зазначили в прокуратурі. 

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-