Тергромади вважають важливим для відбудови ухвалення законів про адмінустрій

Тергромади вважають важливим для відбудови ухвалення законів про адмінустрій

Опитування
Укрінформ
Ухвалення законів перехідного часу, які регламентуватимуть адміністративно-територіальний устрій країни, вважають важливим 46% представників місцевого самоврядування.

Про це свідчить опитування, результати якого презентувала президент ГО “Деспро” Оксана Гарнець на пресконференції в Укрінформі.

“Великого значення надають 46%. Мається на увазі, що потрібне прийняття таких законів, і важливе відновлення територій після окупації. Певного значення надають 34% і не вважають пріоритетним - 20%. На мій погляд, це потребує певних дискусій у середовищі як місцевого самоврядування, так і парламентаріїв та експертів. Такий розклад думок показує, що є різні погляди на відновлення територій, ступінь та якість відновлення”, - розповіла Гарнець.

За її словами, опитування також засвідчило, що більшість респондентів (78%) вважають, що не є нагальним внесення змін і доповнень до Закону “Про правовий режим воєнного стану” щодо функціювання місцевого самоврядування у період дії воєнного стану (законопроєкт №7269). Лише 22% опитаних заявили, що зміни та доповнення потрібні.

Читайте також: Світові гіганти зацікавлені долучитися до програми відбудови України — Прем'єр

Опитування проведено громадською організацією “Деспро” за підтримки Проєкту USAID “Говерла”. Його мета - дізнатися позицію керівництва органів місцевої влади щодо основних законодавчих ініціатив, ухвалення яких у 2023 році забезпечить подальше зміцнення системи місцевого самоврядування.

В опитуванні взяли участь 354 представники 310 громад із 24 областей України. Його результати будуть спрямовані до профільних комітетів Верховної Ради та у центральні органи виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-