У дохід України стягнули титанові активи та майно російського олігарха вартістю у ₴2 мільярди

У дохід України стягнули титанові активи та майно російського олігарха вартістю у ₴2 мільярди

Укрінформ
Активи «Демурінського ГЗК» російського виробника титану та майно російського олігарха вартістю 2 млрд стягнуте в дохід України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду стягнуто в дохід держави всі активи ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат», а саме: корпоративні права у розмірі 100 %, рухоме і нерухоме майно підприємства та грошові кошти на рахунках у сумі 14,4 млн грн",- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для позовної заяви детективи Бюро економічної безпеки України надали необхідну доказову базу та матеріали Офісу Генерального прокурора й Департаменту санкційної політики Міністерства юстиції України.

Раніше, рішенням Вищого антикорупційного суду до громадянина росії Шелкова Михайла Євгеновича, кінцевого бенефіціарного власника ТОВ «Демурінський ГЗК» застосовано санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону про санкції та стягнуто у дохід держави квартиру, 100% частки у статутному капіталі ТОВ «ВСМПО Титан Україна» та майно цього підприємства - нерухомість, автомобілі, грошові кошти.

Читайте також: Суд арештував 170 вагонів російських і білоруських міндобрив на 100 мільйонів

Детективи БЕБ, у межах досудового розслідування встановили, що службові особи товариства, за попередньою змовою із службовими особами офшорних компаній, протягом 2021 року здійснили реалізацію титанової сировини в адресу європейської компанії за умисно заниженою ціною.

Таким чином, маючи на меті ухилення від сплати податку на прибуток, їх дії призвели до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів в розмірі понад 10,1 млн грн.

Окрім того, слідством встановлено, що згадане підприємство протягом 2020-2021 років здійснювало експорт видобутої титановмісної сировини на адресу підприємств російської федерації та республіки білорусь. За документами комбінат постачав цю сировину нібито австрійській компанії. Проте, фактично продукція одразу направлялася російським і білоруським підприємствам та використовувалася, зокрема і для виробництва окремих частин винищувачів та ракет, якими зараз обстрілюють Україну.

Читайте також: В Україні заарештували ₴32 мільйони підсанкційного російського олігарха

Як повідомлялось, у 2022 році за усіма кримінальними провадженнями, відкритими Бюро економічної безпеки, накладено арешт на майно орієнтовною вартістю  ₴46,7 мільярда, з них  ₴41 мільярд становлять активи та об’єкти права власності росії та білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-